allesoortendakgoten-1

Soorten dakgoten: van pvc tot zink

Een dakgoot is noodzakelijk om het regenwater van het schuine dak een weg naar beneden te bieden. Sommige huizen hebben geen dakgoten, maar grindstroken. Ook deze zorgen ervoor dat het water naar beneden stroomt. Dakgoten worden gemaakt van verschillende materialen: pvc, polyester, zink en koper.

PVC

Een dakgoot gemaakt van pvc wordt veel gebruikt. Toch zijn deze dakgoten niet het sterkst. De verbindingen tussen twee dakgoten kunnen op den duur gaan lekken. Bovendien is het materiaal niet geschikt tegen temperaturen lager dan 5 graden Celsius. De modellen van pvc-dakgoten zijn enkel halfrond of rechthoekig, waardoor ze mogelijk niet aan uw woning geplaatst kunnen worden.

Polyester

Dakgoten van polyester worden vaak geplaatst aan moderne woningen. Er is geen kans op lekkage, aangezien de dakgoten uit één stuk gemaakt worden. Bovendien zorgt dit ervoor dat de dakgoten zo goed als nooit schoongemaakt hoeven te worden. De dakgoten zijn verkrijgbaar in elke kleur en elk model, en kunnen dus perfect bij elk huis passen. De polyester dakgoot is de perfecte dakgoot voor de veeleisende klant.

Zink

Zinken dakgoten hebben een lange levensduur en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Daarnaast heeft zink een uitstekende verwerkbaarheid en kunnen reparaties eenvoudig worden uitgevoerd. Zinken dakgoten zijn in vele maten en vormen leverbaar.

Koper

Koperen dakgoten zijn doorgaans zeer duur. Niet enkel is de kostprijs hoog, ook een reparatie is moeilijk uit te voeren. Daarnaast biedt koper wel veel esthetische mogelijkheden.

Welke dakgoot kiezen?

Weet u niet zeker welke dakgoot het meest geschikt is voor uw woning? Laat u dan adviseren over de voor- en nadelen van elke soort.

Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons voor meer informatie.

Neem contact op


Top